Κλινικός Ψυχολόγος MSc – Ψυχοθεραπεύτρια

Σταυρούλα Μπαζίγου

Ονομάζομαι Μπαζίγου Σταυρούλα και έχω γεννηθεί στην Καλαμάτα. Από το 2003 έως το 2007 φοίτησα στο τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με επιτυχία. Στην συνέχεια εργάστηκα ως προγραμματίστρια σε ιδιωτικές εταιρίες στην Αθήνα.

Το 2009 εισήλθα με κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εκπόνησα την πρακτική μου άσκηση στο τμήμα αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών του παιδοψυχιατρικού νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και την πτυχιακή μου εργασία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) με θέμα « Η εμπειρία της ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρικό νοσοκομείο μέσα από τις αφηγήσεις ασθενών », ενώ  το 2012 συμμετείχα σε ερευνητικό πρόγραμμα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) υπό την εποπτεία του Δρ. Στυλιανίδη. Το 2012 ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας και πήρα υποτροφία από το Κληροδότημα Π.Τριανταφυλλίδη για την εκπόνηση των μεταπτυχιακών σπουδών μου στο εξωτερικό.

ψυχολογος καλαματα

Από το 2012 έως το 2014 πραγματοποίησα διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (Master 1 & 2)  στην «Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία» στο Πανεπιστήμιο Paris V (Descartes) στο Παρίσι. Εκπόνησα την πτυχιακή μου εργασία με θέμα «Ψυχική λειτουργία και εικονική πραγματικότητα : Η εθιστική χρήση βιντεοπαιχνιδιών» .Το 2013 πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στον Ξενώνα «Cévennes» της Association «Aurore», όπου φιλοξενούνται ενήλικες μετά τη νοσηλεία τους σε ψυχιατρικό νοσοκομείο και το 2014 στο Κέντρο «Myriam David» της  «Fondation de Rothschild», ένα κέντρο που εξειδικεύεται στην πρόωρη παρέμβαση και απευθύνεται σε παιδιά από 0 έως 6 ετών και στις οικογένειές τους. Παράλληλα, πραγματοποίησα την εκπαίδευσή μου στη μέθοδο παρατήρησης Esther Bick. Το 2014 απέκτησα άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του Ψυχολόγου στη Γαλλία. Στη συνέχεια, εργάστηκα στο Ψυχο-ιατρικό & Κοινωνικό Κέντρο της Association «l’ Elan Retrouvé» στο Παρίσι και στο Νοσοκομείο Ημέρας για Εφήβους «Κέντρο Παρέμβασης στην Εκπαιδευτική Δυναμική», το οποίο προτείνει υπηρεσίες αποκατάστασης ψυχοκοινωνικών δυσκολιών, αλλά και φοίτηση με δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου σε εφήβους που δε μπορούν λόγω των δυσκολιών τους να ενταχθούν στο εθνικό σύστημα παιδείας .

Στη διάρκεια της παραμονής μου στο Παρίσι από το 2012 έως το 2017 έκανα προσωπική ανάλυση τρεις φορές εβδομαδιαίως με τακτικό μέλος της Ψυχαναλυτικής Εταιρίας του Παρισιού (SPP) και πραγματοποίησα πολυάριθμες εκπαιδεύσεις ψυχαναλυτικής προσέγγισης. Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκα στην ψυχοσωματική προσέγγιση στο Ινστιτούτο ψυχοσωματικής Pierre MARTY και στην ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων, ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης στο Κέντρο Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας E. & J. Kestemberg («Κέντρο Ψυχικής Υγείας του 13ου διαμερίσματος του Παρισιού») με ομαδική εβδομαδιαία εποπτεία από τακτικό μέλος της Ψυχαναλυτικής Εταιρίας του Παρισιού (SPP). Παράλληλα, παρακολούθησα πολυάριθμα σεμινάρια της Ψυχαναλυτικής Εταιρίας  του Παρισιού και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του 13ου διαμερίσματος του Παρισιού, ενώ συμμετείχα σε μια ομάδα θεραπευτών ατομικού ψυχαναλυτικού ψυχοδράματος για παιδιά και εφήβους στο «Κέντρο Alfred Binet» («Κέντρο Ψυχικής Υγείας 13ου διαμερίσματος του Παρισιού»).

Έχω επίσης εκπαιδευτεί στον επαγγελματικό προσανατολισμό και στην χρήση των ψυχομετρικών τεστ «Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας PTQ», «Ερωτηματολόγια Ενδιαφερόντων VIS 2» και «Τεστ Ικανοτήτων CAB » στην εταιρία Ison Psychometrica. Κατέχω την επάρκεια στη χορήγηση και την ερμηνεία του ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ για τη Διάγνωση Δυσκολιών Μάθησης, αφού ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στο Κέντρο Στήριξης παιδιού και Εφήβου (Ιωάννης Παρασκευόπουλος) και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Protasis. Επίσης, έχω λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση για τη χορήγηση και την ερμηνεία των Προβολικών Δοκιμασιών (Rorschach, TAT, CAT), την οποία πραγματοποίησα στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων. Κατέχω την επάρκεια στη χορήγηση και την ερμηνεία της ελληνικής έκδοσης της Κλίμακας Νοημοσύνης για Παιδιά WISCV, αφού έλαβα τη σχετική εκπαίδευση στον εκπαιδευτικό οργανισμό Μοτίβο Αξιολόγηση. Τέλος, παρακολουθώ πενταετή εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.


Μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα, εργάστηκα στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, σε σχολεία και διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην Καλαμάτα.Τέλος, είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Φιλοδοξία μου είναι να χρησιμοποιήσω τις αρχές της ψυχαναλυτικής προσέγγισης για την κατανόηση και την αντιμετώπιση των δυσκολιών του ανθρώπου, όπως αυτές διαμορφώνονται στη σημερινή κοινωνία. 

 

Signature 03